Holland Instrumentation en I.B. Kracht

Ter versterking van de high-tech instrumentatie industrie in Zuid-Holland

Sinds kort heeft I.B. Kracht zich aangesloten bij een nieuw, Zuid-Hollands initiatief: Holland Instrumentation

 
De high-tech instrumentatie industrie is één van de parels van Zuid-Holland. Bovendien ligt er een geweldige historie met betrekking tot de ontwikkeling van instrumenten voor geavanceerde satellieten, innovatieve medische instrumenten en meet- en regelsystemen voor de procesindustrie, laboratoria en scheepsbouw en nog veel meer.

Ze worden in deze regio bedacht, ontworpen, gebouwd, getest en naar de gehele wereld geëxporteerd.

Deze schone industrie, ondersteund door kennisinstituten, 3 universiteiten en 5 hogescholen is een overduidelijk speerpunt in Zuid-Holland en Nederland, indien wij erin slagen dat bedrijven en ondernemers, kennisinstituten en universiteiten, investeerders en overheden elkaar kennen, weten te vinden en bereid zijn samen te werken. Holland Instrumentation wil hieraan meewerken. Wij willen dit netwerk optimaal laten functioneren zodat we samen alerter inspringen op ontwikkelingen, nieuwe bedrijvigheid creëren en ontwikkelprogramma’s van de universiteiten en instituten kunnen meesturen naar meer toegespitste instrumentatie en nieuwe producten.

 

Er zijn al veel organisaties die op één of andere manier bedrijven onderling of kennisinstellingen bij elkaar proberen te brengen. Holland Instrumentation onderscheidt zich daarvan doordat het brancheoverstijgend is, regionaal is georganiseerd, technologisch is georiënteerd en bedrijven, opleidings- en onderzoeksinstituten bijeen wil brengen.

Holland Instrumentation is daarom een aanvulling op organisaties als FME-CMW, Uneto-VNI, Koninklijke Metaalunie en FHI (landelijk en per branche georganiseerd, en alleen op bedrijven gericht); Syntens (landelijk, gericht op MKB); Kennisalliantie Zuid-Holland (nauwelijks technologisch georiënteerd); MedTech (academischer en beperkt tot één branche). Met deze organisaties streeft Holland Instrumentation naar een goede relatie en samenwerking bij concrete activiteiten.

Ga voor meer informatie naar de website van Holland Instrumentation

 Datum: 20-11-2013