De Nederlandse maakindustrie is succesvol in het buitenland. Gespecialiseerde machinebouwers zijn steeds beter in staat om in te spelen op de snel veranderende behoeften van hun klanten.

Van kleine aanpassingen tot volledig vernieuwde integrale ontwerpen. En de time-to-market wordt steeds korter. In de supply chain doet IB Kracht meer dan alleen de juiste componenten toeleveren. We bieden u inzicht in de prestatie van onze silicone heaters, patroonelementen en verwarmingsmantels.

Met Electro Heat Testing zoomen we in op het warmtebeeld van onze heaters in uw machinedeel. Daarmee bent u beter in staat om de effecten die wij voor u vastleggen mee te nemen in de verdere productintegratie van uw machine. Uw time-to-market wordt hiermee aanzienlijk korter en u kunt sneller inspelen op de nieuwe behoeften van uw klanten.


“Succesvol implementeren in plaats van Trial-and-Error”


Met deze nieuwe testfaciliteiten zijn we in staat onze componenten en uw product te integreren en u volledig inzicht te geven in het warmtebeeld. In overleg stellen we het geheel samen op basis van uw wensen en specificaties. We maken o.a. gebruik van thermal imaging en beoordelen het warmtebeeld en de vermogensregeling. Vanuit onze expertise bekijken we verschillende mogelijkheden en product combinaties.

Onze silicone heaters, patroonelementen en verwarmingsmantels zijn hiervoor bij uitstek geschikt. We testen de combinaties met verschillende warmtedragers, zoals aluminium, roestvaststaal of titaan. Hierbij kijken we naar eigenschappen van zowel de heaters als de warmtedragers, inclusief de ramp up en temperatuur overshoot.

Silicone heaters
Voor een zeer gelijkmatige warmteoverdracht van temperaturen tot maximaal 230ºC is het gebruik van siliconen verwarmingselementen een zeer goede oplossing. Maatwerk met vrijwel elke gewenste vorm en afmeting is mogelijk, daarnaast zijn er vele mogelijkheden voor het controleren van de gebruikstemperatuur. Bovendien is het mogelijk om de siliconen heater van een zelfklevende laag te voorzien waardoor het product eenvoudig is aan te brengen op verschillende soorten materiaal dat dient als warmtegeleider.
Met silicone heaters is een oppervlakte vermogen haalbaar van 1 tot 1.5 W/cm2

Lees meer over silicone heaters en folie elementen

Patroonelementen | Cartridge heaters

Patroon elementen bestaan uit een keramische basis omwikkeld met NiCr-draad welke in een roestvaststalen (AISI-304) behuizing wordt geplaatst voorzien van Magnesiumoxide ter isolatie.De ronde vorm (patroon) maakt het mogelijk dit element met nauwkeurige pasvorm in een warmtegeleider aan te brengen, zoals aluminium blokken.

De maximaal haalbare temperatuur van patroonelementen is 750 ºC. Door deze opbouw is de warmte afgifte optimaal, is er veel vermogen beschikbaar op een klein oppervlakte en is het element zeer goed beschermd tegen oxidatie.
Voor het efficiënt en nauwkeurig verwarmen van massieve metalen voorwerpen in o.a. plastic, rubber en verpakkings-industrie en machinefabrieken.De lengte, diameter en het vermogen van deze verwarmingselementen kunnen worden aangepast aan de energiebehoefte.

Lees meer over patroon elementen | cartridge heaters

Temperatuur regelaars, meters, sensoren, thermokoppels en recorders.

Voor een nauwkeurige regeling en meting van uw warmte proces bieden we gerenomeerde merken zoals JUMO, Invensys EUROTHERM en Brainchild. Daarnaast passen we ook PID regelaars van het Japanse SHINKO toe in onze besturingskasten.

Lees meer over temperatuur regelaars, meters en recorders.